Piece

Piece komorowe małe

Przeznaczone są do wypieku chleba pszennego, żytniego, bułek, ciast i wyrobów cukierniczych. Wypiek odbywa się bezpośrednio na płytach ceramicznych, na blachach lub w foremkach. Piece ogrzewane są palnikami olejowymi, przystosowanymi do spalania oleju opałowego lub gazowymi przystosowanymi do spalania gazu ziemnego bądź płynnego. Ogrzewanie odbywa się przeponowo, poprzez recyrkulację gorących spalin w kanałach między komorami wypiekowymi. Każdą komorę wyposażono w niezależny system zaparowania oraz usuwania pary. Jest to niezbędne dla uzyskania wysokiej jakości pieczywa. Temperatura we wszystkich komorach jest identyczna. W piecach zastosowano podwójny - automatyczny i ręczny system regulacji temperatury i zaparowania komór. Nastawa temperatury odbywa się za pomocą elektronicznego regulatora temperatury lub w przypadku awarii, regulatora dodatkowego. Zaparowanie komór odbywa się przy pomocy zaworów elektromagnetycznych, sterowanych przekaźnikiem czasowym lub w przypadku awarii, ręcznymi zaworami obrotowymi.


Front i obudowę pieców wykonano ze stali nierdzewnej, wnętrze komór wypiekowych z blachy stalowej, galwanicznie powlekanej aluminium a elementy pracujące w ekstremalnych temperaturach ze stali żaroodpornej. Wszystkie podzespoły wymagające okresowej kontroli znajdują się z przodu pieca, co znacznie ułatwia ich konserwację. Piece cyklotermiczne z powodzeniem zastępują tradycyjne piece ceramiczne.


Sterowanie automatyczne


Sterowanie manualne


Sterowanie automatyczne i manualne





model 404 405 505 506
pow. wypiek. [m2] 4,03 5,04 5,04 6,30
ilość komór [szt.] 4 4 5 5
wymiary komory wypiekowej szer. [mm] 630 630 630 630
wymiary komory wypiekowej głęb. [mm] 1600 2000 1600 2000
wymiary komory wypiekowej wys. [mm] 4x190 4x190 4x160
+1x190
4x160
+1x190
wymiary zewnętrzne (A) [mm] 1230 1230 1230 1230
wymiary zewnętrzne (B) [mm] 2820 3220 2820 3220
wymiary zewnętrzne (C) [mm] 3270 3670 3270 3670
wymiary zewnętrzne (D) [mm] 2130 2130 2180 2180
wymiary zewnętrzne (E) [mm] 2510 2510 2560 2560
wymiary zewnętrzne (F) [mm] 2930 3330 2930 3330
masa [kg] 1400 1850 1700 2100
obsadzenie foremkami 0,4kg [szt.] 128 160 160 200
obsadzenie chlebem 0,5kg [szt.] 68 84 85 105
obsadzenie chlebem 0,6kg [szt.] 64 80 80 100
obsadzenie chlebem 0,9kg [szt.] 56 72 70 90
obsadzenie chlebem 1,0kg [szt.] 48 60 60 75
obsadzenie bułkami 30g [szt.] 336 420 420 525
obsadzenie bułkami 50g [szt.] 288 360 360 450
obsadzenie bułkami 100g [szt.] 192 240 240 300
ilość blach 40x60cm [szt.] 16 20 20 25
zapotrzebowanie mocy elektr. [kW] 2,0 2,0 2,0 2,0
moc cieplna palnika [kW] 65 70 70 75
max. zużycie gazu GZ-50 [m3/h] 6,7 7,2 7,2 7,7
średnie zużycie gazu GZ-50 [m3/h] 1,9 2,3 2,3 2,6
max. zużycie oleju [ltr/h] 6,5 7,0 7,0 7,5
średnie zużycie oleju [ltr/h] 1,8 2,2 2,2 2,5
Wróć

© 2017 OKMET. Wszystkie prawa zastrzeżone | Karol SzocikW3layouts